Navigatie:
Home
Forum
Organogram
Vacatures
Basisregels
Webmail
index


 

Reorganisatie
Omdat het niet duidelijk is wie wat doet en hoe alles binnen Probleemweb moet lopen zijn we druk bezig met een grootschalige reorganisatie. Dat houd ook in dat vanaf nu iedereen die mee wil helpen aan het probleemweb officieel moet solliciteren. Dit moet vooral duidelijkheid scheppen in wie wat doet en wie er wel of niet meedoet. Ook kunnen we zo de belangen van de kinderen die mailen beter behartigen.

Hier onder vind je een lijstje met vacatures:
mailer
forum moderator
teksten en afbeeldingen
Promotie: Folders en posters
Promotie: online
Supervisie: mailen
Supervisie: ondersteuning

Klik hier voor de organogram.

 
Mailer
Functie: mailer
Uur per week: in overleg, minimaal 3
Onderwerp(en): in overleg


Vind je het leuk kinderen te helpen? Één van de belangrijkste functies binnen Probleemweb!  Het gaat er immers om dat wij mailtjes van kinderen beantwoorden en daarvoor hebben we mensen nodig. Ben jij bereid minimaal 3 uur per week aan Probleemweb te besteden, denk jij dat je kinderen goed kan helpen en ben je gemotiveerd? Dan kan je hier solliciteren!

Wat moet je doen als mailer?
Als mailer krijg je een e-mail account toegewezen, waarschijnlijk probleemweb@gmail.com of mail@probleemweb.nl waar je op in kan loggen. (Je krijgt op je privé e-mail adres dus géén mail, behalve van andere members.) Hierin vind je mail van kinderen die hun verhaal kwijt willen, ergens mee zitten of wat willen vragen. Jij gaat dan proberen deze mailtjes zo goed mogelijk te beantwoorden. Na het antwoorden van je mail schrijf je een kort verslagje van wat je hebt gedaan en iets over het probleem.
 
Forum Moderator
Functie: Forum: Moderator
Uur per week: in overleg, minimaal 3
Onderwerp(en): in overleg


Vind je het leuk kinderen te helpen en ben je actief op fora? Als ondersteuning van onze maildienst hebben wij ook en forum. Deze moet natuurlijk ook beantwoord worden en goed gecontroleerd worden.

Wat moet je doen als moderator?
Je moet posts op het forum beantwoorden. Ook moet je het forum controleren op spam, grof taalgebruik en andere dingen die in strijd zijn met de forumregels. Ook ben je verantwoordelijk voor het oplossen van eventuele meningsverschillen in een forum.
Website teksten en afbeeldingen
Functie: Forum: Website: teksten en afbeeldingen
Uur per week: in overleg
Teksten en/of afbeeldingen: in overleg

Om de site een beetje op te fleuren zijn we op zoek naar auteursrechtvrije, leuke plaatjes die met de onderwerpen te maken hebben.

Wat moet je doen als verantwoordelijke voor
teksten en afbeeldingen?
Je moet zelf teksten schrijven over een onderwerp, bijvoorbeeld over pesten. Teksten waar andere zich in kunnen vinden, teksten met informatie, misschien zelf eigen ervaringen als je dat wilt!
En/of:
Afbeeldingen maken voor op de website en op posters en dergelijke. Deze kan je bijvoorbeeld tekenen en in de computer inscannen. Het moeten auteursrechtvrije (zelfgemaakte) afbeeldingen zijn die we mogen gebruiken op de website en promotie doeleinden.


 
Promotie: Folders en posters
Functie: Promotie: Folders en posters
Uur per week: in overleg
Folders en/of posters: in overleg


Natuurlijk heeft niemand iets aan onze diensten als niemand ons kent. Daarom is het belangrijk om de bekendheid op te schroeven.

Wat moet je doen?
Je taak ligt bij het ontwerpen en maken van posters. Je begint bij een ontwerp, laat deze controleren en als hij goedgekeurd is ga je hem uitprinten en kopiëren. Vervolgens ga je bij gerelateerde instellingen (bijvoorbeeld scholen, huisartsenposten, de bibliotheek etc.) lang om te vragen of je daar een poster op mag hangen en/of folders neer mag leggen. Ook kan je bijvoorbeeld bij een school langsgaan om dingen als folders uit te delen.
Promotie: online
Functie: Promotie: Online
Uur per week: in overleg

Internet is een grote bron van informatie. Veel kinderen maken hier ook dagelijks gebruik van. Ondanks dat weten ze wellicht nog niet van onze diensten. Daarom Is reclame op internet ook erg belangrijk voor onze bekendheid!

Wat zijn je taken?
In je takenpakket zit het online promoten van onze website en diensten. Je moet contact opnemen met webmasters van andere (gerelateerde/jongeren) websites en vragen of zij een link willen plaatsen naar onze site en of ze een stukje op hun site willen zetten over onze diensten. Ook ben je verantwoordelijk voor het plaatsen van banners.
Supervisie: mailen
Functie: Supervisie: mailen
Uur per week: minimaal 3
Aantal personen: in overleg, minimaal 2
Onderwerpen: in overleg, minimaal 3

Natuurlijk willen we onze diensten zo goed mogelijk uitvoeren. Daarom moeten de mailen ook gecontroleerd worden en als ze vragen hebben of zelf ergens mee zitten moeten ze natuurlijk bij iemand terecht kunnen.

Wat houd het in?
Als supervisor ben je verantwoordelijk voor de mailers onder je. Zelf ben je ook een mailer en vervul je dus evengoed de taak als mailen, alleen heb je dan wat extra taken. Je moet je mailers ondersteunen en controleren of ze hun werk goed uitvoeren. Als een mailer bijvoorbeeld iets misschien verkeerd aanpakt is het dus jouw taak deze adviezen te geven en op een goede manier te ondersteunen zodat deze het in de toekomst beter kan doen. Ook ben je het eerste aanspreekpunt voor mailers als zij vragen hebben. Als mailers zelf ergens mee zitten of het hun even te veel word ben jij tevens de gene waar ze mee kunnen praten. Erg verantwoordelijk werk, maar zeker wel de moeite waard dus!

 
Supervisie: ondersteuning
Functie: Supervisie: ondersteuning
Uur per week: minimaal 3
Aantal personen: in overleg, minimaal 2
Onderdelen: in overleg, minimaal 3

Onder de ondersteuning vallen onder andere de mensen van het forum, de website en de promotie.

Wat moet jij doen?
Als supervisor ben jij de opdrachtgever van de mensen van het ondersteuningsteam. Dit houd ook in dat forum moderatoren bij je terecht kunnen als het hun even te veel wordt. Je geeft opdracht en controleert ook of deze opdracht is uitgevoerd. Hier maak je vervolgens een rapport van. Je moet bijvoorbeeld overleggen met mensen van de promotie welke sites we wel en niet benaderen, waar we posters op gaan hangen en dergelijke.

©Probleemweb -
Disclaimer | Sitemap | Contact | Organisatie